Boekige posts, Inspiratie, Persoonlijk

Leesdoelen 2021!

Hello peeps! Het is heel lang geleden dat ik op mijn blog iets van mij heb laten horen. Het laatste bericht was dat ik zou emigreren naar Lissabon. Zoals je hebt gemerkt is het niet zo goed gelukt om updates hierover te plaatsen πŸ˜‚ Inmiddels ben ik na een jaar in Portugal te hebben gewoond weer terug in Nederland! En dat betekent ook dat ik weer terug ben bij mijn geliefde, gevulde boekenkast. 2020 was voor mij echt een slecht leesjaar, maar ik ben weer helemaal terug in de reading mood en ik heb zelfs mijn bookstagram weer opgepakt!

Ik heb ook weer zin gekregen om te bloggen, dus ik hoop vanaf nu weer regelmatig wat te plaatsen op mijn blog! Vandaag wil ik graag mijn leesdoelen voor 2021 met jullie delen. Ik heb niet zoveel leesdoelen, aangezien ik geen ‘druk’ op mezelf wil leggen, omdat ik uit ervaring weet dat ik dan het plezier in lezen kan verliezen.

Goodreads challenge: 20 boeken!

Ik heb mijn Goodreads challenge dit jaar op 20 boeken gezet. Dit aantal ligt niet zo hoog, maar zoals ik al zei wil ik absoluut geen druk voelen, waardoor ik de motivatie kwijt raak. Ik heb natuurlijk geen idee hoe dit jaar gaat lopen (misschien vlieg ik er wel ver over heen), maar ik weet dat 20 boeken in ieder geval haalbaar voor mij is.

Series verder lezen

Ik heb de slechte gewoonte om aan het eerste deel van een serie te beginnen, maar de rest van de boeken vervolgens te laten staan in mijn kast. Hoe leuk ik het eerste boek ook vond, op een of andere manier pak ik gewoon niet het volgende deel op, ga ik iets anders lezen en vergeet ik vervolgens het bestaan van de serie. Nou, daar ben ik dus helemaal klaar mee en dit jaar ga ik daar verandering in brengen! Binnenkort komt er een post online met series die ik dit jaar graag wil (uit!!) lezen.

Dit zijn eigenlijk de enige leesdoelen die ik heb voor 2021! Ik heb voor dit jaar ook een reading journal gemaakt. Hierin maak ik maandelijkse mini ‘challenges’. Zo heb ik voor de maand januari de challenge voor mijzelf om (minimaal) 10 pagina’s per dag te lezen. Aan het eind van de maand beoordeel ik de challenge met een smiley. Stel dat een challenge niet helemaal is gelukt geef ik een πŸ™‚ smiley, ben ik tevreden geef ik een 😊 smiley en heb ik de challenge helemaal volbracht geef ik een 😁 smiley. Door de challenges te beoordelen met smiley’s, voelt het niet als keihard falen als ik een challenge niet heb gedaan en zo blijf ik gemotiveerd!

Welke leesdoelen heb jij voor 2021?

Advertentie

2 gedachten over “Leesdoelen 2021!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s