Wrap-up maart

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

⭐⭐

Laat ik beginnen met wat ik positief vond aan dit boek. Astrid heeft een super fijne schrijfstijl en ik ben echt door het boek heen gevlogen. Ik las hem dan ook in twee dagen uit! Hoewel ik in het begin van het boek nog enthousiast en nieuwsgierig was, kreeg ik steeds meer issues met het boek. Ik vind het lastig om uit te leggen wat ik ervan vond, zonder dat ik spoilers geef, maar ik ga mijn best doen. Wat ik heel erg vind, is dat er geen trigger warnings op dit boek staan. Er zouden waarschuwingen moeten zijn voor pesten, slutshaming, depressie, zelfmoord en nog veel meer. Het telefoonnummer van de hulplijn voor zelfmoordpreventie ‘113’ is echt niet genoeg aan het einde (einde!!) van het boek. Het hoofdpersonage in het boek wordt gepest, het gaat overduidelijk slecht met haar en nergens wordt er hulp aangeboden. Niet vanuit school, niet vanuit de ouders of van vriendinnen, nergens is hoop in dit boek. Het boek ziet er schattig uit, roze met een strikje eromheen. Aan de buitenkant zou je nooit verwachten wat voor een donker boek dit is. Ik raad dit boek niet aan om te lezen, zeker niet als je problemen hebt met de onderwerpen die in dit boek voorkomen. Het boek heeft van mij nog 2 sterren gekregen, alleen omdat het een fijne schrijfstijl is en lekker wegleest.

They Both Die At The End – Adam Silvera

⭐⭐⭐⭐⭐

Aahhh, echt all the feels voor dit boek. Ik heb gelachen, ik heb gehuild en alle emoties door elkaar gevoeld. Ik had van te voren verwacht dat ik dit boek misschien ‘sloom’ zou vinden, omdat de +/- 350 pagina’s van het boek gaan over maar 1 dag. Maar het boek was zeker niet sloom. Ik vloog er doorheen. Het is onvoorstelbaar hoeveel dingen je wel niet kan doen en hoeveel dingen er kunnen gebeuren in 1 dag tijd. Echt al mijn liefde naar Mateo, Rufus, Lidia, de Plutos en natuurlijk Adam Silvera met zijn geweldige schrijfstijl 💞

Auteur: Anouk

Hi, ik ben Anouk! Je maakt mij het meest gelukkig met een goed boek, lekker eten, een vliegticket naar het onbekende en heel veel honden (schattige foto's en filmpjes zijn ook toegestaan).

3 gedachten over “Wrap-up maart”

  1. Thanks! Ik heb ooit een keer een luisterboek geluisterd, maar vond het toen niks. Maar heb Scribd gedownload om nog een poging te wagen😊

   Like

   1. Mijn ervaring is dat het makkelijker is als je ondertussen iets met je handen doet. Fidget-spinner, kleuren, dat soort dingen. En een goede voorlees-stem! Dat kan een boek maken of breken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s