Boekige posts, Tips & Tricks

Zo kom je uit je reading slump!

Een reading slump is vre-se-lijk. En eruit komen kan ook een moeilijke opgave zijn. Een reading slump is me al vaak genoeg overkomen en vandaag deel ik met jullie mijn tips om eruit te komen! Ik kan natuurlijk niet garanderen dat deze tips jou zullen helpen, maar misschien geeft het je wat inspiratie! Zelf kan ik soms heel lang in een reading slump zitten, omdat ik zelfs niet eens de moeite wil doen om eruit te komen en gewoon echt geen zin heb om te lezen. Toch, als ik mezelf ertoe zet, kunnen de volgende dingen me vaak wel helpen.

Video’s van booktubers kijken

Het kijken van reading vlogs of andere video’s van booktubers helpt mij bijna altijd! Vaak krijg ik dan weer de inspiratie of motivatie om een boek op te pakken. Hier is een lijstje met een paar van mijn favoriete booktubers!

Ik kijk er nog veel meer, maar dit zijn zeker mijn favorieten! Zij weten mij altijd op te vrolijken en te inspireren. (Als je op de naam klikt ga je direct naar het YouBooktube kanaal!)

Creรซer de perfecte omgeving!

Kies je favoriete plekje uit om te lezen, de bank, je bed, in bad en maak het jezelf comfortabel! Kruip lekker weg onder een dekentje, zet je favoriete thee/koffie/drankje, pak je favoriete snack. En natuurlijk je boek! Dit is wel een gevaarlijke. Ik heb hem vaak geprobeerd, maar op de een of andere manier was ik ineens Netflix aan het kijken, in plaats van dat ik aan het lezen was….

Herlees je favoriete boek

Kies dat boek uit wat je echt all the feels gaf en begin daar in te lezen! Vaak krijg je dan weer die leeskriebels en dus ook de motivatie om weer te lezen! Ik kies vaak voor Harry Potter, die boeken voelen veilig en vertrouwd.

Lees iets korts of luchtigs

Wat vaak niet helpt is om te beginnen in een dikke pil van 500 pagina’s. Pak een kort, luchtig feel good boek of een graphic novel! Ik lees zelf graag poetry bundels of een middle grade boek. Daar vlieg je doorheen!

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat je er iets aan hebt als je uit je reading slump wilt komen!

Wat helpt jou altijd om uit een reading slump te komen?
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s