Boekige posts, Overig

Blogtour Grondvuur: Deleted scene

Zo tof! Ik mag meedoen aan de blogtour van Grondvuur! Dit indrukwekkende boek is geschreven door Mirjam Gielen en uitgegeven door Blossom Books. Vorige week kon je een interview met Mirjam Gielen lezen op de blog van de leuke meiden van Bright Blue Books. En vandaag mag ik de blogtour afsluiten met een deleted scene uit het boek!

Ik heb Grondvuur al gelezen en vond het boek erg indrukwekkend. (Binnenkort komt een recensie online!) Grondvuur gaat over het bombardement van Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog, maar ook over zoveel meer. Familie(geheimen), vriendschap, passie… Ik heb nog nooit eerder een Young Adult boek gelezen over de Tweede Wereldoorlog, maar dit boek heeft mij zeker getriggerd en ik wil in de toekomst graag meer boeken over dit onderwerp lezen.

Voordat ik aan de deleted scene begin plaats ik hier eerst even de synopsis, zodat je een indruk krijgt waar het boek over gaat!

Als Julia een doos met oude brieven van haar oma vindt, begint ze uit nieuwsgierigheid te lezen. Haar oma schreef de brieven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog aan haar overleden zus Corrie. Ze schrijft over de nasleep van het bombardement op Nijmegen, maar ook over haar ouders en de jongen die ze later op haar werk leert kennen. 
Julia ontdekt een oud familiegeheim, en gaat vastbesloten op onderzoek uit. Maar haar oma houdt haar mond stijf dicht, en ook bij haar moeder komt ze niet veel verder. Wat doe je als het verleden zo nadrukkelijk aanwezig is, maar niemand erover praat?


Grondvuur wordt verteld vanuit het perspectief van Julia in het nu, haar moeder Eva in de jaren ’80 en via de brieven van haar oma Ans aan Corrie.

De deleted scene is geschreven uit het perspectief van Eva in de jaren ’80. Ze heeft net haar rijbewijs gehaald en gaat samen met haar vriendin Karin met de auto van haar ouders op stap. In de auto praten ze over hun ouders, het trauma van Eva’s vader en over hoe hun ouders in het leven staan na de oorlog. In deze scene lees je hoeveel impact de oorlog en het bombardement van Nijmegen hebben op de volgende generatie.

Omdat de scene wat te lang is om op de blog te plaatsen, heb ik een link voor jullie waar je de scene kan lezen! Klik hier om de scene te lezen. Ik hoop dat je nieuwsgierig wordt om verder te lezen! En mocht je het boek al gelezen hebben, is dit zeker een leuke toevoeging om te lezen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het boek graag kopen? Koop hem dan via YouBeDo! Je betaalt dezelfde prijs als in de winkel of andere webshops, maar 12% van je aankoop gaat naar een goed doel wat jij kiest! Ik vind dit een heel mooi initiatief.

Blossom Books en Mirjam Gielen, bedankt dat ik dit mooie boek mocht lezen en mocht deelnemen aan de blogtour!

Veel liefs,
Anouk

Advertentie

2 gedachten over “Blogtour Grondvuur: Deleted scene”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s