Anders, Boekige posts, Inspiratie, Overig, Reizen

Boeken waar je reiskriebels van krijgt

Als ik ooit de loterij zou winnen, dan zou ik voor de rest van mijn leven de wereld rondreizen. Maar aangezien die kans 0,000001% is, doe ik mijn best zelf te sparen voor leuke reizen. Zo maakte ik vorig jaar mijn eerste soloreis naar Azië. Tot nu toe de meest geweldige ervaring van mijn leven. Verder vind ik het ook leuk om te lezen over reizen! Ik hou van boeken waarvan ik die kriebels onderin mijn buik krijg en het grote verlangen om te reizen. Vandaag heb ik er een paar voor jullie op een rijtje gezet!

Muggenland

In Muggenland volgen we Mim. Mim is net verhuisd samen met haar vader en nieuwe stiefmoeder. Ze moet haar vertrouwde omgeving verlaten voor Mississippi aka Muggenland. Dan hoort Mim dat haar moeder ziek is. Mim besluit dat ze haar moeder op wil zoeken en vertrekt met een Greyhound-bus richting het noorden. Tijdens haar roadtrip van duizenden kilometers gebeuren er allemaal onverwachte dingen en ontmoet ze bijzondere medereizigers. Ik vond dit boek echt geweldig! De schrijfstijl van David Arnold is geweldig en hij is een van mijn favoriete schrijvers geworden. Van dit boek krijg je echt zin om een leuke roadtrip te maken en op avontuur te gaan!

Liefde & Gelato

In Liefde & Gelato lezen we over het verhaal van Lina. Het was de laatste wens van Lina’s moeder dat Lina haar vader zou leren kennen. Hoewel zij dat eigenlijk helemaal niet wilt, vertrekt ze toch naar Toscane in Italië, waar haar vader woont. Daar krijgt ze een oud dagboek van haar moeder in handen. In het dagboek leest ze over haar moeders tijd in Italië en haar geheime liefde.. Oh.. man! Als je dit boek leest wil je direct naar de Toscaanse zon. Ik ben nog nooit naar Italië geweest, maar na het lezen van dit boek staat Italië zéker weten hoog op mijn lijstje.

Robijnrood

In dit boek gaat het over een heel ander soort reizen… Namelijk tijdreizen! Gwendolyns leven is alles behalve normaal. Ze komt erachter dat ze de gave heeft om tijd te reizen. Het boek speelt zich af in Londen en omdat het dus gaat over tijdreizen krijgen we ook een stukje geschiedenis van Londen te zien! Ik vond het een ge-wel-dig boek. Ik ben zelf ook in Londen geweest en vond het heel leuk om een boek te lezen dat zich afspeelde in die setting, want daardoor herkende ik veel dingen!

Hoe reis ik solo?

Dit boek is perfect als je wilt gaan soloreizen! Ik kreeg hem van mijn ouders voor dat ik op soloreis ging. In het boek lees je allemaal verhalen en ervaringen van andere soloreizigers + tips! Het was heel leuk om reisverhalen van anderen te lezen en heb er ook veel van kunnen leren! Bovendien wil je na het lezen van dit boek direct naar Schiphol en op de eerst volgende vlucht stappen.

Deze prachtige wereldkaart op aluminium heb ik gekregen van wereldkaarten.nl. Deze webshop is geschikt voor alle reisliefhebbers die hun muur willen opvrolijken! Ze hebben nog veel meer opties zoals een wereldkaart op hout. Of mocht je je eigen mooie reis foto op aluminium willen bestellen kan dat ook. Ze hebben veel leuke opties en de kwaliteit is erg mooi!

Welk boek heeft jou echte reiskriebels gegeven?

Advertentie

2 gedachten over “Boeken waar je reiskriebels van krijgt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s