Boekige posts, Inspiratie, Overig

Favoriete boeken van vroeger

Gevist uit de oude doos. Laatst kwam ik een doos vol boeken van vroeger tegen op zolder! Ik bladerde de boeken door en vond mijn favoriete pareltjes van vroeger. Het leek mij leuk om deze boeken met jullie te delen!

Klassiekers

Ik denk dat de volgende boeken iedereen als klein kind wel heeft gelezen, maar ik wou ze toch noemen, want het waren ook mijn favorieten!

IMG_6465-2.jpg
Rupsje Nooitgenoeg

Wie heeft hier niet zijn eerste ‘boekpresentatie’ in de kleuterklas over gehouden? Ik geloof dat ik wel iedere avond uit dit boek voorgelezen wou worden.

IMG_6463-2.jpg
Jip en Janneke

Jip en Janneke, wie kent ze niet? Zonder de tekeningen van Fiep Westendorp was er niks aan. En Takkie en Siepie mochten ook niet ontbreken natuurlijk!

IMG_6458-2.jpg
Matilda

Sowieso zijn de boeken van Roald Dahl geweldig, maar Matilda is toch wel het boek wat mij het meest is bij gebleven.

En nog meer…
IMG_6462-3.jpg
Vader zeepaard

Dit was echt een groot favoriet! Wist jij dat bij zeepaardjes het mannetje ‘zwanger’ is? Het vrouwtje brengt haar eicellen in bij het mannetje in zijn buidel. Dan bevrucht het mannetje de eitjes met zijn zaad en beschermt de embryo’s in zijn buideltje totdat ze zelfstandig kunnen leven en de buidel verlaten. Super schattig boek!

img_6459-2
Pinkeltje!

Ik kan me herinneren dat ik vroeger meer boeken van Pinkeltje heb gelezen, maar Pinkeltje en de parel is de enige die ik nog tegen kwam op zolder. Maar wat waren de avonturen van Pinkeltje altijd een feestje om te lezen!

img_6454-2
Dolfje Weerwolfje

Misschien hoort Dolfje Weerwolfje eigenlijk onder de klassiekers. Volgens mij las iedereen bij mij op de basisschool de boeken van Paul van Loon. Dolfje Weerwolfje was altijd zo leuk en spannend! Ik denk dat bij deze boeken al mijn liefde voor fantasy ontstond. 😉

Dat waren de meeste van mijn favoriete boeken van vroeger! Deze zijn mij in ieder geval het meest bijgebleven, haha.

Wat waren vroeger jouw favoriete boeken?

Liefs, Anouk

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s