Recensies

Caraval – Stephanie Garber

Je kent het wel, van die boeken die al ééuwig op je TBR staan. Caraval was daar voor mij één van. En geen idee waarom ik hem zo lang op mijn TBR-lijstje heb laten staan, want ik hoorde alleen maar goede dingen over het boek. Vorige week had ik zin in een magisch boek en besloot eindelijk om Caraval te gaan lezen. En magisch was het zeker.

Scarlett Dragna woont met haar zus Donatella op een klein eiland, waar hun gewelddadige vader hun in zijn greep houdt. Wanneer haar vader haar wil uithuwelijken, wil Scarlett meer dan ooit naar de magische show van Caraval. In deze jaarlijkse voorstelling zijn de bezoekers ook de spelers van een gevaarlijk spel. De prijs? Eén wens wordt vervuld. Met de komst van een onverwachte uitnodiging lijkt Scarletts grootste droom werkelijkheid te worden. Maar algauw blijkt dat haar zus Tella de inzet is van de nieuwe Caraval-voorstelling. Scarlett heeft nooit kunnen kiezen, maar nu staat ze voor een reeks onmogelijke keuzes. Durft ze in het diepe te springen om haar zus te vinden? Of zal de wanhopige zoektocht haar blind maken voor de magie en waanzinnigheid van Caraval?

Dit is de beschrijving van het boek die op de flaptekst staat. Ik ben het niet volledig eens met deze beschrijving. Wanneer Scarletts vader haar wil uithuwelijken verheugt ze zich juist daarop. Ze denkt dat dit eindelijk een uitweg zal zijn om te kunnen ontsnappen aan haar vader en dat zij en haar zusje Tella veilig zullen zijn. Wanneer zij de uitnodiging van Caraval krijgt twijfelt ze om te gaan, want ze weet niet of ze op tijd thuis kan komen voor haar bruiloft. Uiteindelijk gaat ze toch samen met haar zusje en een jonge zeeman, die hun helpt van het eiland af te komen, naar Caraval toe.

De eerste paar pagina’s maakte mij gelijk nieuwsgierig. Ik werd direct meegesleurd in het verhaal en kon het boek bijna niet wegleggen. De sfeer in dit boek is zo magisch! Het is geschreven in een fijne stijl, waardoor ik door het boek heen vloog. Het boek is mysterieus en zet je constant aan het denken. Caraval, het spel waar Scarlett en Tella aan meedoen, zit vol met magie. Maar wie kan je nou eigenlijk vertrouwen? En hoe kan het dat Tella ineens verdwenen is tijdens het spel en waar is ze? En wie is toch die Meester Legende, de oprichter van Caraval? Door de magie vraag je je constant af wat echt is en wat niet. Je gaat twijfelen aan letterlijk ALLES. En richting het einde van het boek komt mindfuck na mindfuck. Soms moest ik echt even het boek weg leggen om te verwerken wat ik zojuist had gelezen. Verder zijn de personages in dit boek heel goed uitgewerkt. Je leeft erg met Scarlett mee. Je voelt haar spanning, frustratie, hoop, blijdschap en verdriet. De band tussen Scarlett en haar zusje Tella is ook heel mooi en bijzonder. Zelf heb ik ook een zus waar ik een hechte band mee heb en ik zou alles voor haar doen. Dat herkende ik terug in het boek bij Scarlett en Tella. Zij zouden letterlijk hun leven voor elkaar geven.

Naast magie is er in dit boek ook een sprankje romantiek, die je hart wat sneller doet kloppen. In dit boek ervaar je een rollercoaster van emoties en af en toe moet je echt even op adem komen. Al met al vond ik het boek ge-wel-dig en raad het iedereen aan om te lezen die van magie én avontuur houdt. Ik geef het boek vijf sterren!

★★★★★

Heb jij dit boek al gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs, Anouk

Advertentie

2 gedachten over “Caraval – Stephanie Garber”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s